Erkend Financieel Adviseur worden

Integraal adviseren voor een totaal relatie met uw klant

Merkt u ook dat de gemiddelde adviesvraag aan het veranderen is? Dat uw klant meer behoefte heeft aan bredere advisering? De ervaringen tijdens de economische crisis van afgelopen jaren en de afroming van het sociaal stelsel maken de consument vaak onzeker. De behoefte om financiële consequenties van zaken als samenwonen, trouwen, gezin, echtscheiding, werk, ontslag, pensioen en zorg inzichtelijk te maken wordt steeds groter. Omdat u uw klant optimaal wil helpen bij zijn financiële vragen, en hem een duurzaam integraal advies wil bieden, is uw opleiding tot Erkend Financieel Adviseur een zeer goede keuze.

Wat biedt het keurmerk u?
De Erkend Financieel Adviseur wordt jaarlijks getraind op het bieden van hoogwaardig en duurzaam integraal financieel advies. De Erkend Financieel Adviseur is, naast het Wft-diploma Adviseur Hypothecair krediet, ook in het bezit van het Wft-diploma Adviseur Consumptief krediet. De Erkend Financieel Adviseur is analytisch en behoudt altijd het overzicht voor zijn klant. De Erkend Financieel Adviseur volgt elk jaar SEH PE en wordt door de SEH goed geïnformeerd over wet- en regelgeving, fiscaliteiten en ontwikkelingen op zijn vakgebied. Hij of zij zet de persoonlijke situatie, toekomstwensen en financiële belangen van de klant centraal en streeft naar een langdurige relatie.

Financieel adviseurs die op 1 januari 2014 nog niet in het bezit waren van het SEH diploma Hypotheekadviseur, kunnen de SEH Opleiding Integraal Adviseren volgen. Lees meer over deze driedaagse opleiding.

Registratie als Erkend Financieel Adviseur

Zodra u de Opleiding Integraal Adviseren en het examen met goed gevolg hebt afgerond, kunt u Erkend worden als Erkend Financieel Adviseur. U zult dan eveneens moeten voldoen aan de overige SEH Erkenningseisen. Dit betekent dat u de Beroepscode ondertekent en de jaarlijkse bijdrage aan de SEH voldoet.

Bent u nog niet Erkend?
Lees dan hier wat u moet doen om Erkend Financieel Adviseur te kunnen worden.

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?