Wordt u de Erkend Financieel Adviseur 2017?

Ga de uitdaging aan en doe mee met de eerste Verkiezing Erkend Financieel Adviseur van het jaar. Misschien mag u zich komend jaar dé Erkend Financieel Adviseur van 2017 noemen. De wedstrijd is ook dit jaar weer uitdagend en spannend. Bovendien maakt u kans op mooie prijzen als u doorstroomt naar de volgende ronde.

Nog geen Erkend Financieel Adviseur?
Dat is geen probleem. Erkend Hypotheekadviseurs die begin 2017 pas EFA kunnen worden, zijn van harte welkom om mee te spelen!

De verkiezing bestaat uit 3 onderdelen

De 1e ronde

De eerste ronde bestaat uit een digitale toets. Tijdens de digitale
toets wordt in 30 vragen uw vakkennis en vaardigheden getoetst. 
De tien beste Erkend Financieel Adviseurs gaan door naar de 
2e ronde. Speel voor de beste score in de snelste tijd en u wint 
bovendien een Fitbit Alta activiteitmeter ter waarde van €139!
Een scherpe geest huist immers in een gezond lichaam. 

Zo doet u mee!

  • Start de digitale toets door in te loggen met de inloggegevens uit uw 
    e-mailuitnodiging.
  • De toets bestaat uit 3 onderdelen van 10 vragen. Na elk onderdeel hebt u de mogelijkheid om de toets te onderbreken en op een later tijdstip door te gaan. U kunt dus maximaal 2 keer pauzeren, maar hebt in principe onbeperkt de tijd om de toets af te ronden.
  • Na het pauzeren dient u opnieuw in te loggen via de website van SEH met de inloggegevens die u eerder in uw e-mailuitnodiging hebt ontvangen. U gaat dan automatisch verder waar u bent gebleven.
  • Let op: de inloggegevens voor de verkiezing zijn niet dezelfde inloggegevens als voor MijnSEH!
  • Rond de volledige digitale toets in ieder geval vóór woensdag 7 december 2016 af!

De 2e ronde

In de 2e ronde maakt u een schriftelijke casus die aansluit bij het adviesproces. U hoeft geen uitgebreide rekensommen te maken, dat doet u immers in de praktijk ook niet meer handmatig. Het gaat erom hoe u uw kennis toepast in de praktijk. De casus wordt afgenomen op woensdag 11 januari 2017. De beste 3 Erkend Financieel Adviseurs gaan door naar de derde ronde om een assessment te volgen bij een gerenommeerde opleidingsorganisatie.

De 3e ronde

In de 3e ronde doorlopen de 3 finalisten een uitdagend assessment. Het assessment is opgedeeld in twee delen en wordt op woensdag 1 maart 2017 afgenomen.

Tijdens het eerste dagdeel voert u het inventarisatiegesprek met de ‘klant’. Aan de hand van dit adviesgesprek beoordelen de aanwezige kritische assessoren u op uw adviesvaardigheden, integriteit en vakkennis. U schrijft vervolgens op basis van dit gesprek uw financieel advies. Het hypotheekadvies zal hierbij een belangrijke rol spelen, maar ook inkomensrisico’s en budgettering komen terug in uw advies.

Tijdens het tweede dagdeel van het assessment legt u uw advies voor aan uw ‘klant’. Ook deze ontmoeting wordt beoordeeld door assessoren. U ontvangt een persoonlijk rapport over uw advies van het assessmentbureau.

De winnaar

De winnaar van de Verkiezing Erkend Financieel Adviseur 2017 wordt door een deskundige jury gekozen op basis van de resultaten van de 1e, 2e en 3e ronde. Hij of zij heeft bewezen over parate kennis te beschikken, deskundig te zijn op het gebied van financieel advies en een klant van een gedegen en integer advies te kunnen voorzien. Kortom een vakbekwaam financieel adviseur te zijn.

Naast de eer, ontvangt de winnaar een reischeque ter waarde van €2500! De beide andere finalisten ontvangen voor deze fantastische prestatie het tekentablet WACOM Intus Pro ter waarde van €299! Een ideaal hulpmiddel bij uw adviesgesprekken

Gaat u de uitdaging aan?
Doe dan mee met de Verkiezing Erkend Financieel Adviseur 2017 en maak de digitale toets!

Naar de digitale toets

Frank Paalman Erkend Hypotheekadviseur van 2013

"Het certificaat aan de muur versterkt bij aanvang van het adviesgesprek al het vertrouwen van de klant in jou als adviseur!"

Lees verder »

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?