Zo wordt u Erkend Financieel Adviseur

Vind een Erkend Financieel Adviseur

Gelijkgestelde opleidingen SEH PE 2017

De SEH vindt het belangrijk dat een Erkend adviseur zich voortdurend blijft ontwikkelen binnen het vakgebied. Daarom volgt u jaarlijks SEH PE. Er is een aantal opleidingsprogramma's die een gelijkstelling geven voor de SEH PE 2017. Hebt u in 2017 een van de onderstaande 5 programma's gevolgd, dan hoeft u dit geen SEH PE 2017 te volgen. Voor de SEH PE 2018 zullen op korte termijn gelijkstellingen worden gepubliceerd op deze website. 

 1. Opleiding voor Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA)
  Deze negen- of tiendaagse opleiding wordt gegeven door de ScheidingsDeskundigeDukers en Baelemans en Lindenhaeghe.

 2. Opleiding tot Register Executeur
  De opleiding tot Register Executeur is een negendaagse opleiding die wordt gegeven door Interfin.
  LET OP: Deze opleiding dient gecombineerd te worden met 1 dag Oversluiten en Rentemiddeling die eveneens door Interfin wordt georganiseerd.

 3. Opleiding EHP en FFP
  Indien u dit jaar met een van deze opleidingen begint, krijgt u een gelijkstelling voor de SEH PE 2017. Deze opleidingen moeten klassikaal worden gevolgd. Een schriftelijke opleiding wordt niet als gelijkgestelde opleiding geaccepteerd.

 4. PE 2017 NVHP
  Indien u dit jaar vier masterclasses van de NVHP volgt, voldoet u aan de SEH PE 2017. De onderwerpen van de vier bijeenkomsten kunt u zelf bepalen; deze keuze is vrij. De registratie van uw PE punten wordt door de beide organisaties verzorgd.

 5. Opleiding tot Vermogensplanner
  Zowel het volledige als het verkorte programma van deze opleiding zijn gelijkgesteld aan de SEH PE 2017. Beide opleidingen worden verzorgd door Dukers & Baelemans.


De bovenstaande opleidingen zijn de enige programma's die gelijkstelling geven voor het SEH PE-programma 2017. De SEH zal hierop geen uitzonderingen maken.

Let op!

 • Geen gelijkstelling voor FFP PE

In 2017 is er geen PE combinatieprogramma ontwikkeld met de FFP. De hierboven genoemde gelijkstelling geldt alleen voor de opleiding tot Financieel Planner.

 • Gelijkstelling geldt voor opleidingen die in 2017 worden gevolgd.

Hebt u in 2016 of daarvoor een van de bovenstaande opleidingen gevolgd of diploma’s behaald, dan geeft dit geen gelijkstelling voor de PE van 2017.

Disclaimer

Deze tekst is afkomstig van de website www.mijnerkendfinancieeladviseur.nl. De op de website getoonde informatie wordt door de Stichting Erkend Hypotheekadviseur(SEH) met zorg samengesteld. Wijzigingen kunnen door Stichting Erkend Hypotheekadviseur zonder voorafgaande mededeling worden aangebracht. Stichting Erkend Hypotheekadviseur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor onjuistheden en onvolledigheden van de op de website van Stichting Erkend Hypotheekadviseur opgenomen informatie. Deze tekst is eigendom van de Stichting Erkend Hypotheekadviseur en wordt beschermd door het auteursrecht dan wel enig ander intellectueel eigendomsrecht. Het is verboden het materiaal van de website al dan niet in bewerkte vorm te kopiëren, te verveelvoudigen, door te sturen, te verspreiden, openbaar te maken of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden zonder schriftelijke toestemming van de SEH. Dit is een samenvatting. De volledige disclaimer vindt u op www.mijnerkendfinancieeladviseur.nl.