Zo blijft u Erkend Financieel Adviseur

Vind een Erkend Financieel Adviseur

Gelijkgestelde opleidingen SEH PE 2018

De SEH vindt het belangrijk dat een Erkend adviseur zich voortdurend blijft ontwikkelen binnen het vakgebied. Daarom volgt u jaarlijks SEH PE. Er is een aantal opleidingsprogramma's die een gelijkstelling geven voor de SEH PE 2018. Hebt u in 2018 een van de onderstaande 5 programma's gevolgd, dan hoeft u dit geen SEH PE 2018 te volgen. 

 1. Opleiding voor Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) - 12 A-punten
  Deze negen- of tiendaagse opleiding wordt gegeven door de ScheidingsDeskundigeDukers en Baelemans en Lindenhaeghe.
 2. Opleiding tot Register Executeur - 6 A-punten
  De opleiding tot Register Executeur is een negendaagse opleiding die wordt gegeven door Interfin.
 3. Opleiding EHP en FFP - 12 A-punten
  Indien u dit jaar met een van deze opleidingen begint, krijgt u een gelijkstelling voor de SEH PE 2018. Deze opleidingen moeten klassikaal worden gevolgd. Een schriftelijke opleiding wordt niet als gelijkgestelde opleiding geaccepteerd.
 4. PE 2018 NVHP - 12 A-punten
  In 2018 dient u 4 NVHP-masterclasses/dagdelen te volgen voor de gelijkstelling met de SEH PE. In 2017 was de keuze van masterclasses vrijgesteld, voor 2018 geldt er een beperking:
SEH-onderwerp A-punten Masterclass CEHP
Toekomstvoorzieningen  
 • Toekomstvoorzieningen Ondernemers
 • Toekomstvoorzieningen Particulier
 
Vermogensoverdracht bij overlijden, oversluiten en omzetten Hypotheek  
 • Estateplanning
 
Nieuwe Huwelijksvermogensrecht /Vaststellen Eigen Woningschuld  
 • Eigen woning en het scheidingsproces
 • Fiscale knelpunten en het scheidingsproces
 • Huwelijksvermogensrecht
 • Overeenkomstrecht en eigen woning
 
Fiscaliteiten  
 • Hypotheekmaster in een dag (2 dagdelen)
 


Twee van de door u te volgen dagdelen dient u uit de rechterkolom (Masterclass CEHP) te kiezen. De overige 2 dagdelen kunt u kiezen uit het gehele programma van de CEHP. 

5   Opleiding tot Vermogensplanner - 12 A-punten
Zowel het volledige als het verkorte programma van deze opleiding zijn gelijkgesteld aan de SEH PE 2018. Beide opleidingen worden verzorgd door Dukers & Baelemans.

 6   PE 2018 FFP

A-punten: Er worden combi-programma's ontwikkeld van 1 dag (minimaal 6 uren) die door beide organisaties geaccrediteerd worden. Voor de SEH voor 6 A-punten, voor de FFP voor 4 K&A punten (actualiteitenprogramma's extern). Zodra een programma is goedgekeurd, wordt deze hier vermeld. U kunt natuurlijk ook een ander A-punten programma volgen, dat de door de SEH is geaccrediteerd. Dit levert u echter geen FFP PE -punten op.

B-punten: Indien u eind 2018 aan uw FFP-verplichting voldoet, (14 punten K&A per jaar en 12 punten PT per 2 jaar) ontvangt u 6 SEH PE B-punten. In december zal deze informatie aan de SEH worden doorgegeven.

 

 

Let op!

 • De bovenstaande opleidingen zijn de enige programma's die gelijkstelling geven voor het SEH PE-programma 2018. De SEH zal hierop geen uitzonderingen maken.
 • De hierboven beschreven gelijkstelling gelden voor opleidingen die in 2018 worden gevolgd. Hebt u in 2017 of daarvoor een van de bovenstaande opleidingen gevolgd of diploma’s behaald, dan geeft deze geen gelijkstelling voor de SEH PE van 2018.

Disclaimer

Deze tekst is afkomstig van de website www.mijnerkendfinancieeladviseur.nl. De op de website getoonde informatie wordt door de Stichting Erkend Hypotheekadviseur(SEH) met zorg samengesteld. Wijzigingen kunnen door Stichting Erkend Hypotheekadviseur zonder voorafgaande mededeling worden aangebracht. Stichting Erkend Hypotheekadviseur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor onjuistheden en onvolledigheden van de op de website van Stichting Erkend Hypotheekadviseur opgenomen informatie. Deze tekst is eigendom van de Stichting Erkend Hypotheekadviseur en wordt beschermd door het auteursrecht dan wel enig ander intellectueel eigendomsrecht. Het is verboden het materiaal van de website al dan niet in bewerkte vorm te kopiëren, te verveelvoudigen, door te sturen, te verspreiden, openbaar te maken of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden zonder schriftelijke toestemming van de SEH. Dit is een samenvatting. De volledige disclaimer vindt u op www.mijnerkendfinancieeladviseur.nl.