Vind artikelen op uw vakgebied

Staatssecretaris van Veldhoven: Jaar uitstel voor sanering asbestdaken toegezegd

Staatssecretaris van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat geeft eigenaren van asbestdaken een jaar extra de tijd om te saneren. Het kabinet is bereid het asbestverbod in te laten gaan op 31 december 2024 in plaats van 1 januari datzelfde jaar. De overheid wil dat er vanaf 2025 geen asbest meer zit op daken.

De provincie Drenthe heeft een “Asbestregeling Drenthe”. De Asbestregeling Drenthe is een Stimuleringslening van SVn. SVn treedt op als fondsbeheerder en kredietbeoordelaar en draagt zorg voor uitbetaling van de lening. Hoe andere gemeenten of provincies asbestdaken te lijf gaan is te zien op http://www.asbestversnelling.nl/versnellingsinitiatieven.

 

Disclaimer
Dit artikel is geschreven naar inzicht van 13 november 2018. Stichting Erkend Hypotheekadviseur heeft bij het schrijven en redigeren van dit artikel de nodige zorgvuldigheid betracht. Stichting Erkend Hypotheekadviseur is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de schade die ontstaat als gevolg van eventuele onjuistheden in deze tekst.